top of page

Cum Ne Decorăm Locuinţa În Stil Asiatic

Cine iubeşte culturile asiatice poate încerca să îşi amenajeze casa astfel încât să aducă bucăţică din Orient în viaţa de zi cu zi. Stilul asiatic de design interior se inspiră din culturile japoneză, chineză, coreană, thailandeză, vietnameză şi a altor ţări de pe continentul estic.

Feng shui-ul este practicat în multe ţări orientale, însă devine din ce în ce mai popular şi în vest. El este un set de reguli antice chinezeşti pentru amplasarea corectă a clădirilor şi a obiectelor. Interioarele inspirate de China prezintă culori îndrăzneţe şi mobilă ornată. Piesele de mobilier sunt adevărate sculpturi în lemn, cu detalii pictate şi suprafeţe lăcuite. Accesoriile continuă acest stil dramatic prin motivele animale şi prin creaturile mitologice, precum maimuţe sau dragoni. Lanternele de hârtie sunt şi ele create în culori puternice, în timp ce nuanţele lemnului sunt întunecate şi bogate.

Printre cele mai folosite accesorii pentru amenajările în stil asiatic sunt covoarele tatami, cabinetele în stil tansu, paravanele shoji şi lanternele din hârtie. Cele mai multe camere tematice asiatice sunt combinaţie între două sau mai multe culturi. Cele mai cunoscute stiluri asiatice sunt chinez şi japonez. În filozofia feng shui, toate obiectele au energie pozitivă sau negativă, aşa că trebuie să ţinem cont de ea când ne amenajăm casa.

Stilul de design interior feng shui se inspiră din culturile japoneză, chineză, coreană, thailandeză, vietnameză şi a altor ţări de pe continentul asiatic. Designul asiatic influenţează interioarele contemporane prin spaţiile zen de relaxare, aranjarea mobilei în stil feng shui, dar şi prin materialele şi modelele tradiţionale. Amenajările caselor în stil asiatic diferă extrem de mult: cameră poate doar sugera influenţa estică printr- sculptură cu Buddha sau poate copia în întregime casele tradiţionale de pe acest continent.

Vasele de porţelan sunt parte importantă a stilului chinez, picate cu modele complexe, în multe culori sau în tradiţionalul albastru. Se folosesc paravanele şi picturile murale mari, care înfăţişează personaje istorice şi scene legendare, într- paletă de culori vibrante. Roşul este culoarea principală în designul asiatic, poate şi pentru că înseamnă noroc în cultura chineză. Se mai folosesc, drept culori de accent, galbenul şi verdele.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page