În trecut, au fost puse împreună interioare instinctiv ca o parte a procesului de construire. Profesia de design interior a fost o consecință a dezvoltării societății și arhitectura complexa, care a rezultat din dezvoltarea proceselor industriale. Urmărirea de utilizarea eficientă a spațiului, de folosire a bunăstării și design funcțional a contribuit la dezvoltarea profesiei contemporane de design interior.  

 

Profesia de design interior este separată și distinctă de rolul de decorator de interior, un termen utilizat în mod obișnuit in Statele Unite ale Americii. Termenul este mai putin comun in Marea Britanie, unde profesia de design interior este încă nereglementat și, prin urmare, strict vorbind, nu a fost încă oficial o profesie. În India antică, arhitecții eau folositi pentru a lucra ca designeri de interior. Acest lucru poate fi văzut de la referințele Vishwakarma arhitecta - una dintre Zeite in mitologia indiană. În plus, sculpturile reprezentând texte și evenimente antice sunt văzute în palate construite în secolul al 17-lea India. În Egiptul antic, "case de suflet" sau modele de case au fost plasate în morminte ca locatie pentru ofrande alimentare. Din acestea, este posibil de a discerne detalii despre designul interior al diferitelor reședințe de-a lungul diferitelor dinastii egiptene, cum ar fi schimbări în ventilație, porticuri, coloane, loggii, ferestre, usi. 

 

De-a lungul secolelor 17 si 18, iar în al 19-lea la începutul secolului, decoratiuni interioare a fost preocuparea de gospodina casei sau, un tapițer salariat sau meșter care ar sfătui pe stilul artistic pentru un spațiu interior. Arhitectii angajau, de asemenea, meșteșugari sau artizani pentru a finaliza design interior pentru cladirile lor.

 

Termenul de Designer de interior implică faptul că există mai mult de un accent pe planificare, design funcțional și utilizarea eficientă a spațiului, în comparație cu decorațiuni interioare. Un designer de interior poate întreprinde proiecte care includ aranjarea structura de bază de spații într-o clădire, precum și proiecte care necesită o înțelegere a problemelor tehnice, cum ar fi ferestre și de poziționare usi, acustica, și de iluminat. 

 

Deși un designer de interior poate crea aspect de  spațiu, acestea nu pot modifica pereți portanți, fără proiectele lor ștampilate pentru aprobare de către un arhitect. Designeri de interior de multe ori lucrează direct cu firme de arhitectura. Designeri de interior trebuie să fie de înaltă calificare, în scopul de a crea un mediu de interior, care sunt funcționale, în condiții de siguranță, și să adere la codurile din construcții, reglementările și cerințele in vigoare. Ei merg dincolo de selecție a palete de culori și mobilier și aplica cunoștințele lor la dezvoltarea de documente de construcție, de transport de marfă de ocupare, reglementările de sănătate, și a principiilor de design durabile, precum și gestionarea și coordonarea de servicii profesionale, inclusiv mecanice, electrice, sanitare, și siguranța vieții - toate pentru a se asigura că oamenii pot lucra, trai, si de a invata intr-un mediu sigur, care este, de asemenea placut din punct de vedere estetic. Un designer de interior poate dori să se specializeze într-un anumit tip de design interior pentru a dezvolta cunoștințe tehnice specifice în acest domeniu.

 

Tipuri de design interior includ proiectarea rezidentiala, design comercial, design de ospitalitate, design de asistență medicală, design universal, design expoziție și branding spațial. Profesia de design interior este relativ noua, în continuă evoluție, și de multe ori confuza pentru public. Este o profesie creativa, care este în mod constant în schimbare și în evoluție. Nu este o urmărire artistica și se bazează pe cercetare din mai multe domenii, pentru a oferi o înțelegere bine instruita de modul în care oamenii sunt influențați de mediul lor.

Alina marascu Interior Design

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Ce spun clientii despre mine:

Alexandra S. Manager de Imagine RichGirls Studio:
 
Donisoara Alina Marascu ne-a ajutat cu amenajarea si decorarea studioului de videochat  si suntem foarte multumiti de treaba facuta. A reusit sa aduca o anumita eleganta si valoare spatiului pe care il aveam la dispozitie si fara sa depaseasca bugetul nostru. O sa mai lucram si pe viitor cu Alina si o recomandam tuturor cu multa caldura.
Rich Girls Studio videochat bucuresti
Mariana M. Stilist Aranjamente Florale:
Alina este unul dintre cei mai originali si pasionati Designeri pe care i-am intalnit pana acum. Am avut ocazia sa colaborez cu ea la amenajarea magazinului The Flower Society si mi-a placut foarte mult de ea. Este o persoana deschisa si comunicativa si si are o multime de idei interesante si nonconformiste. Sper sa mai am ocazia sa lucrez cu ea si pe viitor.
Florarie Online
Silviu N. Manager Proiect Soul of Nature:
Am colaborat cu doamna Marascu in vederea reamenajarii si a optimizarii spatiului de birouri al Soul of Nature. Se remarca prin profesionalism si seriozitate si pot sa spun ca as recomanda-o pe viitor si altor persoane. Cel mai tare m-a impresionat faptul ca a reusit sa integreze design-ul produselor noastre de Hair Loss si Skin Care in amenajarea spatiului de primire clienti intr-un mod foarte natural.
Soul of Nature - Natural Cosmetics
Lidia Turcescu - Director Dezvoltare Regionala - Swiso Rent a car:
Swiso Rent a Car este o companie cu centre de inchirieri masini in toate orasele mari din tara. De curand am deschis o noua filiala Swiso de inchirieri auto in Timisoara. Doamna Alina Marascu a fost cea care s-a ocupat de design-ul si amenajarea noului spatiu de birouri din Timisoara. Desii birourile nu sunt foarte mari sau luxsoase, spatiul arata foarte bine si aerisit, este decorat cu mult bun gust intr-un stil modern. Noi cei de la Swiso suntem foarte multumiti de ideile si solutiile doamnei Marascu. 
Swiso rent a car timisoara
Madalina Plesu - Agent Vanzari - Depozit Cherestea Vand-Cherestea.ro
Doamna Alina Marascu este un desgner nemaipomenit si o persoana de nota 10. Am avut deosebita placere de a colabora cu ea, la mai multe proiecte, si toate au decurs ca la carte. Toti clientii sunt foarte multumiti si o indragesc pe doamna Alina, si o recomanda mai departe. Noi, de la echipa depozitului de cherestea si grinzi lemn Vand-Cherestea.ro o recomandam cu caldura pe doamna Alina Marascu !
Depozit cherestea online Vand-Cherestea